top of page
patrick-langwallner-3pR7d-tIRx8-unsplash.jpg

CRANIO SACRAAL THERAPIE

" LAAT JE RAKEN "

Cranio: Diensten

AANRAKEN

Craniosacraal therapie werkt met behulp van zachte aanrakingen. Tijdens behandeling zal de therapeut niet proberen om je lichaam in een "andere" houding te zetten, maar vanuit aandachtige aanwezigheid contact te maken. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om je systeem te ontspannen en het zelfhelend vermogen van wel lichaam te ondersteunen. Doordat de therapeut fysiek contact maakt met jouw lichaam, krijg je de ruimte om bewuster te voelen en aanwezig te zijn in je lijf. Hiermee krijg je de kans om fysieke en/of emotionele spanning los te laten waarmee blessures en/of pijnlijke plekken zullen verminderen.

VERBINDEN

Craniosacraal therapie kijkt naar de mens als één geheel. Door te verbinden met het craniosacrale systeem, dat loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen (sacrum), is het mogelijk om te werken met het craniosacrale ritme. Dit systeem omvat de hersen- en ruggenmerg vloeistof en wordt omgeven door bindweefsel (fascie). Met zachte aanraking geeft de therapeut het lichaam de ruimte om te ontladen en zichzelf weer te in optimale balans te brengen. Vanuit de veilige verbinding tussen therapeut en client, krijgt je systeem de ruimte om nog dieper te verbinden met wat er is.

CRANIO SACRAAL ONTSPANNING

Door regelmatig te ontspannen krijgt ons lichaam de kans om te resetten. Een craniosacrale behandeling gericht op het ontspannen van bindweefsel kan je lichaam ondersteunen bij het zelfhelend vermogen. Zie het als een opgedraaid elastiekje dat met behulp van ontspanning, rust en ruimte zijn oorspronkelijke vorm weer terugvindt.

Elke maand organiseert Milou twee dagen waarop ze individuele craniosacrale ontspanningsbehandelingen geeft. Lijkt het je leuk om ook te ervaren wat dit voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor de eerstvolgende dagen.

Image by Mourad Saadi
Cranio: Openingstijden
bottom of page