top of page

CRANIO THERAPIE

AANRAKEN

Craniosacraal therapie werkt met behulp van zachte aanrakingen. Tijdens behandeling zal de therapeut niet proberen om je lichaam in een "andere" houding te zetten, maar vanuit aandachtige aanwezigheid contact te maken. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om je systeem te ontspannen en het zelfhelend vermogen van wel lichaam te ondersteunen. Doordat de therapeut fysiek contact maakt met jouw lichaam, krijg je de ruimte om bewuster te voelen en aanwezig te zijn in je lijf. Hiermee krijg je de kans om fysieke en/of emotionele spanning los te laten waarmee blessures en/of pijnlijke plekken zullen verminderen.

VERBINDEN

Craniosacraal therapie kijkt naar de mens als één geheel. Door te verbinden met het craniosacrale systeem, dat loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen (sacrum), is het mogelijk om te werken met het craniosacrale ritme. Dit systeem omvat de hersen- en ruggenmerg vloeistof en wordt omgeven door bindweefsel (fascie). Met zachte aanraking geeft de therapeut het lichaam de ruimte om te ontladen en zichzelf weer te in optimale balans te brengen. Vanuit de veilige verbinding tussen therapeut en client, krijgt je systeem de ruimte om nog dieper te verbinden met wat er is.

WANNEER CRANIO?

Elke ervaring in je leven heeft invloed op jouw systeem. Door bepaalde gebeurtenissen kunnen er verstoringen ontstaan in je bindweefsel waardoor je lichaam uit balans raakt. Dit kan leiden tot uiteenlopende gezondheidsklachten, zowel fysiek, emotioneel als psychisch.


Cranio kan ingezet worden als losstaande therapie of ter ondersteuning van andere behandeling. Veelvoorkomende doelen van cranio behandeling zijn (her)vinden van ontspanning, herstel van lichamelijk en/of emotioneel letsel, herstel na operatie en verminderen van pijn. 


Cranio therapie kan worden toegepast bij 

  • spanning, stress of burn-out

  • persoonlijke groei en ontwikkeling

  • belangrijke overgangsfases in je leven bijv. van vrouw naar moeder

  • als ondersteuning van reguliere zorg 

  • ziektes die vragen om diepgaand herstel


Ook wanneer je even niet zo lekker in je vel zit, kan cranio je helpen om weer te voelen wat je nodig hebt. Door fysiek contact te maken met je lichaam leer je luisteren naar de signalen van je lijf. Hierdoor ontspant je zenuwstelsel, vergroot het zelfherstellend vermogen en voel je je weer energieker.

patrick-langwallner-3pR7d-tIRx8-unsplash.jpg
Cranio: Diensten

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN?

Je kunt een afspraak maken door onderstaand contactformulier in te vullen. Het is fijn als je kort antwoord geeft op de volgende vragen. Waaruit bestaat je hulpvraag? Welke klachten heb je? Hoe lang heb je er last van?

WAT MOET IK MEENEMEN NAAR DE AFSPRAAK?

Je mag een grote handdoek meenemen voor op de behandeltafel. Zorg dat je soepel zittende kleding draagt. De kleding blijft gedurende de hele behandeling aan.

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Een behandeling duurt 60 minuten. We starten met een kort gesprek om samen te kijken wat je wensen zijn voordat je plaatsneemt op de behandeltafel.

HOEVEEL KOST EEN BEHANDELING?

Doordat ik nog bezig ben met de opleiding, kun je tegen gereduceerd tarief behandeld worden. Een sessie van 60 minuten kost 45 euro. Na afloop van de behandeling krijg je de factuur via de e-mail. De kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekaar.

Cranio: FAQ

CONTACT FORMULIER

Met onderstaand formulier kun je je inschrijven en aanmelden voor yogalessen en cranio behandelingen. Ook wanneer je nog vragen hebt, kun je dit formulier gebruiken. 

Tijdens behandelingen en trainingen ben ik telefonisch minder bereikbaar, vandaar dit formulier. Binnen drie werkdagen neem ik contact met je op. 

Bedankt voor de inzending!

Cranio: Contact
bottom of page