• Milou Segers

Small Steps Forward #1 nature


De nuance vinden in je persoonlijke groei. Leren balanceren tussen de quick fixes en de processen die tijd nodig hebben. Beweging zit in elke stap die je zet. Soms vanaf de afgrond een gigantische sprong in het diepe, soms met je grote teen net over de rand van je comfortzone. En soms sta je even stil… of zet je een paar stappen terug...


Het leven is niet een rechte lijn vooruit. Het gaat gepaard met hobbels, omwegen, interessante paden en onontdekte plekken. In je binnenwereld én de buitenwereld.


Tijdens die interessante reis van je leven zijn er een aantal dingen die je wellicht kunnen helpen om nog meer jezelf te zijn. Kleine stapjes die je vooruit helpen #smallstepsforward Van wetenschappelijk onderbouwde interventies tot spirituele practices die hun effectiviteit al duizenden jaren geleden hebben bewezen. En ik deel ze hier!


Vandaag #1: natuur

Mensen die dagelijks in de natuur komen zijn gezonder, fitter, hebben een betere weerstand en minder vaak depressieve klachten. Johann Hari schreef in zijn boek Lost Connections over het verband tussen de natuur en depressie. Zijn advies: ga naar buiten, verbind met de natuur, zoek de natuur op in het bos of in een parkje bij jou in de buurt.


Zelf ga ik het liefst met Henk naar het bos, houd ik van uitwaaien aan het strand en kun je me niet blijer maken dan bovenop een berg genieten van het eindeloze uitzicht over de vallei. Waar zoek jij het liefst de natuur op?


#smallstepsforward#leerenleven#nature#johannhari#lostconnections#resilience#natuur#wandelen#geluk


📸: @flo_karr

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven